Kdo sem

Sem Barbara Svetelj Šprah

Lastna življenjska preizkušnja je bila moja najboljša priložnost za preobrazbo in rast.

Izčrpavala sem se s samonadzorom, s kontrolo ljudi in situacij okoli sebe. Življenje mi je stalno kazalo, da večino zunanjih dogodkov ne morem nadzorovati. A sem vztrajala. Pri svojih petintridesetih sem bila iztrošena hči, žena, mati, strokovna svetovalka, ki ni imela energije zase, kaj šele za druge. Popolnoma me je spodneslo ob soočanju s sinovo boleznijo, kar mi je pobralo še zadnje atome moči. Sedaj vem, zakaj je bilo potrebno, da me je situacija potisnila v kot. Takrat sem bila zrela za nove vpoglede vase, soočenje s seboj in drugačen odnos do sebe, do drugih, do življenja …

Pri skoraj petdesetih letih se počutim vitalno in zdravo kot še nikoli. Živim svobodno in drugim pustim živeti. Moja notranja radost in sreča nista pogojeni z zunanjimi dogodki, ampak sta moja neodtujljiva danost.

Vas zanima, kaj me je pripeljalo do tega?

Že od malih nog se srečujem z boleznimi svojih bližnjih. Kmalu po mojem rojstvu je mama zbolela za multiplo sklerozo. Ob njej sem od blizu spoznavala različne oblike naravne podpore telesu. Kot mlada mamica sem za podporo svojim otrokom uporabljala naravne pripravke, zelišča in dovolila, da je telo opravilo svoje. Bolezensko stanje tretjega otroka pa je presegalo moje zmožnosti dojemanja in dotedanja znanja naravne podpore. Sin je imel pordelo kožo po celem obrazu, prsnem košu in rokah. Nemir, praskanje, neprespane noči in celodnevna nega kože je postalo del našega vsakdana. Bilo je res hudo. »Diagnoza kronični atopični dermatitis s številnimi alergijami. Tako bo do pubertete, potem pa astma,« so bile besede zdravnice.

Po naravi sem iskalka rešitev. Tudi tokrat sem se podala na pot raziskovanja. Noben vpogled mi ni dal jasnega odgovora, zakaj bolezen pri tako majhnem otroku. Teoretično znanje in vse neuspešne terapije sem po šestih mesecih dala na stran. Bila sem zmedena, iztrošena in obupana.

Po energijskem pregledu po metodi P.E.C.A.® sem dobila celovito sliko sinovega energijskega stanja in spoznala vzroke za njegove težave. Ogromno novih stvari sem izvedela. Ljudje se velikokrat zataknemo v iskanje vidnih vzrokov, a mnogo je tega, kar naša čutila ne zaznajo. Takrat se je zame začel odpirati nov svet, ki sem ga v svoji notranjosti slutila, a ne poznala. Ozavestila sem svoj del učenja v dani situaciji in dobila ključne napotke, kako lahko sina učinkovito podprem. Več o tem – Moje delo in izkušnje na področju fizičnega telesa.

Srečanje z Alenko Rupert – Aruno, dr. znan. kompl. med., avtorico metode P.E.C.A.®, in Matjažem Rupertom, avtorjem simbola P.E.C.A.® in strokovnjakom komplementarne medicine, se me je globoko dotaknilo. Njuna celostna obravnava ter srčen in profesionalen način dela sta me navdušila. Sin se je prvič po šestih mesecih umiril, njegova koža se je začela celiti od znotraj navzven. Ob tej izkušnji sem dobila nedvomno potrditev povezanosti psihofizičnega stanja posameznika s pretoki energije skozi elektromagnetno polje – EMP avre, telesa in prostora.

Bila sem počaščena, ko sem avgusta 2008 prejela povabilo k izobraževanju za licenčno svetovalko po metodi P.E.C.A.®. To je bilo zame najbolj polno in doživeto izobraževanje. Preko teoretičnega in praktičnega dela izobraževanja sem dobila podroben vpogled v zakonitosti Univerzalnega EMP in pretokov energij skozi EMP človeka in prostora. Razgrnil se mi je širok spekter dejavnikov, ki so vzrok težavam, s katerimi se ljudje srečujemo v naših življenjih. Ob tem sem se soočila z mnogimi lastnimi nepredelanimi vsebinami in se jih postopoma osvobodila. Še vedno se učim in ob rednem mentorstvu obeh Učiteljev poglabljam svoje znanje in zavedanje, oplemeniteno z vrednotami P.E.C.A.

Program P.E.C.A. in vsa izobraževanja so poglobila moj odnos do mene in narave. Ljubim jo. Rada sem v njeni družbi. S svojo prisotnostjo je moja tiha Učiteljica. Je nema in ljubeča priča vsemu kaosu, ki se dogaja v naših glavah. Preko svojih elementov ponuja darove, zglede in učenja vsakomur, ki jih je željan sprejeti. Zaupam v njeno moč zdravljenja, ko se ljudje osvobodimo lastnih oklepov in se povežemo z njo.

Od nekdaj sem za podporo telesu uporabljala zelišča in zeliščne pripravke, ki sem jih v odrasli dobi začela pripravljati tudi sama. Z znanji P.E.C.A. in vpogledi v energijski svet zelišč sem oblikovala sedem zeliščnih mešanic, ki s pomočjo simbola P.E.C.A.® človeka podprejo na nivoju elementov narave. Na voljo so v trgovinici P.E.C.A.

Barbara Svetelj Šprah

Licenčna svetovalka po metodi P.E.C.A.®
+386 41 387 788
svetovanje@enoma.si
ENOMA, svetovanje in razvoj d. o. o.Groharjeva ulica 11, 1241 Kamnik

    © 2024 P.E.C.A. International d.o.o. Vse pravice pridržane. | Splošni pogoji | Pravilnik o zasebnosti