Kaja Teržan

Neutolažljiv jok in nemir dojenčka

Dokler nisem rodila sina Timoteja, nisem vedela, v kakšnem prostoru zares živim. Prve tri mesece ni spal več kot dve uri skupaj in še to le izjemoma. Zbujal se je vsakih pet ali deset minut. Ko sem ga vzela k sebi, da bi potolažila njegov strašen jok, se ni umiril. Dnevi so se podaljšali v noči. Vsako noč sva „preplesala“, ker ga je za odtenek umirilo le moje zibanje z boki in glasba.

Poizvedovala sem vsepovsod, a nihče mi ni zares znal pomagati. Vsi so mi rekli, da so to pač krči/koliki in da je to pogost pojav pri fantkih. Poskusila sem z običajnimi nasveti zdravnikov, spremenila sem svojo prehrano, da nisem uživala nobenih alergenov (mleko, jajca itd.), ki bi lahko vplivali na moje mleko, ko sem dojila. Sinu sem dajala tudi homeopatske granule. To zadnje je morda pomagalo za kakšnih pet odstotkov; skratka minimalno. A ni šlo zgolj za pomanjkanje spanja. Timotej je večkrat samo zamaknjeno zrl v kot sobe in potem iznenada planil v srhljiv jok – iz nič. Opazila sem tudi, da so določena mesta v stanovanju, kjer se je še posebej vznemiril in kjer preprosto nisva smela biti.

P.E.C.A. svetovalka Barbara me je vsakič znova navdahnila, naj se obrnem vase in na znanja, ki sem jih bila deležna kot obiskovalka P.E.C.A. programa. Naredila je energijski pregled prostora, ki je pokazal, kaj je vzrok sinovemu nemiru. Za tem je sledila pomoč v obliki energijskega čiščenja prostora po metodi P.E.C.A. Po čiščenju se je postopoma povečevala količina spanja in močno so se zmanjšali sinovi nepojasnjeni izbruhi. Poleg tega se je takrat začel razpletati tudi moj težek odnos s partnerjem, otrokovim očetom. Takrat sem šele začela razločevati, katere energije so moje in katere niso, katere vplivajo neposredno na otroka in so plod mojega odnosa do otroka ali partnerja in katere energije niso bile nikoli moje, a sem si jih naložila kot breme na svoja ramena v obliki občutkov krivde.

Energetsko čiščenje stanovanja sem doživela kot veliko osvoboditev iz kaosa bremenilnih občutkov nemoči, čeprav sem od rojstva sina naprej naredila vse, da bi njemu in sebi olajšala težave.

Kaja Teržan

Barbara Svetelj Šprah

Licenčna svetovalka po metodi P.E.C.A.®
+386 41 387 788
svetovanje@enoma.si
ENOMA, svetovanje in razvoj d. o. o.Groharjeva ulica 11, 1241 Kamnik

    © 2024 P.E.C.A. International d.o.o. Vse pravice pridržane. | Splošni pogoji | Pravilnik o zasebnosti